Dovolená Velká Británie


banner







  Velká Británie - navigace  
zájezdy Velká Británie Hotely a ubytování Velká Británie
Last minute Velká Británie Informace Velká Británie
Víza Velká Británie Fotogalerie Velká Británie
Mapy a průvodce Velká Británie Recenze hotelů Velká Británie
Diskuze Velká Británie  



Velká Británie

 --> Chcete do země jet? --> Co je potřeba zajistit a vědět před cestou?


Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Vízum: NE (po dobu 180 dnů pobytu)

Mezi Velkou Británií a Českou republikou platí dohoda o bezvízovém styku při pobytu nepřesahujícím 180 dnů, a to jen pro turistické cesty. Pro pobyt delší nebo jiný než turistický je nutné si vyřídit speciální povolení, o němž vás budou aktuálně informovat na britském velvyslanectví.
Ke svému pobytu potřebujete platný cestovní pas ČR, jehož platnost přesahuje 6 měsíců nad plánovanou dobu pobytu. Český řidičský průkaz a mezinárodní řidičský průkaz jsou v Británii použitelné na dobu nepřesahující 12 měsíců. Vzhledem k současné britské pasové a celní politice se doporučuje náležité finanční vybavení – nejméně Ł 40 na osobu a den. Studenti, u kterých se nepředpokládá ubytování v hotelích, by měli mít asi Ł 20 na osobu a den. Jedná se pouze o doporučení, britské úřady nemluví o žádném limitu, uvádějí pouze, že je nutné být pro pobyt dostatečně finančně zabezpečen. V případě cesty za příbuznými či známými je vhodné mít s sebou zvací dopis obsahující jejich adresu a telefon, aby bylo možné ověření jeho pravosti.
Pro práci typu au – pair, kterou můžete vykonávat do 26 let, si musíte před svým odjezdem sehnat rodinu, v níž budete pracovat a bydlet, mít od ní zvací dopis s její úplnou adresou a telefonním číslem (na kterém by měl někdo být k zastižení v době, kdy budete projíždět přes hranice do Anglie, a to rovněž k ověření pravosti). Měli byste mít i nějakou finanční hotovost, nejméně Ł 100, pokud je to možné, tak i otevřenou zpáteční jízdenku, nebo letenku. Na hranicích vám pak bude vystaveno speciální pracovní povolení (pouze na práci au – pair) s maximální platností na dobu dvou let.
Jakákoli jiná práce bez povolení, případně hledání zaměstnání jsou při odhalení sankcionovány vyhoštěním ze země.
Přihlašovací povinnost pro české občany ve Velké Británii neexistuje, ale u pobytů au – pair se doporučuje – většinou vás rodiny přihlašují automaticky, ale je dobré si to ověřit, abyste potom neměli problémy s návratem zpět do Anglie, např. při týdenní návštěvě v ČR.
Povinná směna valut není vyžadována, avšak může být kontrolováno náležité finanční krytí cesty. Informace o celních předpisech jsou průběžně aktualizovány a jsou vtištěné podobě k dispozici na britském velvyslanectví v Praze i na hraničních přechodech.

Důležité adresy

Velvyslanctví Velké Británie (Nespecifikováno)
Adresa: Thunovská 14 , Malá Strana, Praha 1 , 11800 Kontakt: Tel.: 2 / 57530278 Fax: 2/57530285 info@britain.cz
www.britain.cz
Úřední hodiny: 9.00 -12.00 hod v pracovní dny s výjimkou českých a britských svátků.
Telefonické dotazy: 9.00 - 12.00, 14.00 - 17.00 hod.



Zajímavé odkazy

Odkaz na foreign a Commonwealth Office - v angličtině
Odkaz na MZV

Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.




Průvodci a mapy


Londýn...
Londýn
20 Kč
Londýn...
Londýn do kapsy - výprodej
132 Kč
Angličtina...
Angličtina - jazykový průvodce
94 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy






Miele - robotický vysavač



Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz