Dovolená Uzbekistán


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky



CQK holding






  Uzbekistán - navigace  
zájezdy Uzbekistán Hotely a ubytování Uzbekistán
Last minute Uzbekistán Informace Uzbekistán
Víza Uzbekistán Fotogalerie Uzbekistán
Mapy a průvodce Uzbekistán Recenze hotelů Uzbekistán
Diskuze Uzbekistán  



Uzbekistán

 --> Chcete do země jet? --> Co je potřeba zajistit a vědět před cestou?


Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Vízum: ANO

Občané ČR mohou uskutečňovat turistické cesty na území Uzbecké republiky (dále jen UR) jen pokud mají platnýž pas s vyznačeným vízem a turistický doklad. Jako turistický doklad slouží voucher cestovní kanceláře.

Cestování občanů ČR do UR je upraveno vízovým režimem pro držitele všech druhů pasů. UR nemá v ČR svůj zastupitelský úřad, žádosti českých občanů o uzbecké vízum vyřizují konzulární úřady UR ve třetích zemích, nejčastěji velvyslanectví ve Vídni, v Bonnu, ve Varšavě a Generální konzulát ve Frankfurtu nad Mohanem. O uzbecké vízum lze požádat i na velvyslanectví této země v Moskvě.

K získání uzbeckého víza pro českého občana je nutno, aby přijímací (zvoucí) uzbecká fyzická, resp. právnická osoba (cestovní kancelář, firma apod.) požádala KO MZV UR o jeho udělení. Víza, o něž bylo požádáno v Taškentu, si pak lze vyzvednout na uzbeckých zastupitelských úřadech v zemích, kde UR má tato zastoupení zřízena (místo převzetí víza žadatel uvede v žádosti).

Pouze ve výjimečných případech se uzbecké vízum vydává na letišti v Taškentu, tato možnost se však nedoporučuje. Běžný cestovatel může obdržet vízum na letišti v Taškentu pouze v případě, že se za něj uzbecká zvoucí strana zaručí (jedná se o obdobu garance českého zvoucího subjektu obsaženého v pozvání k návštěvě ČR vydávané příslušným oddělením cizinecké a pohraniční policie). Nicméně cestovatele, který nepředloží před odletem do Uzbekistánu na letišti potvrzení, že mu bude vízum vystaveno na letišti až po příletu, může letecká společnost odmítnout přepravit. KO MZV UR vydává víza po příletu na letišti v Taškentu zpravidla jen členům vládní a oficiální delegace.

Žadatelé platí za udělení víza příslušný poplatek dle druhu udělovaného víza, jakož i manipulační poplatek za každé udělené vízum.
Žádosti o vízum přijímá MZV UR 14 dnů před předpokládaným datem příjezdu. Pokud jsou žádosti o vízum předkládány v době kratší než 7 pracovních dnů do požadovaného příjezdu do UR, poplatky se zvyšují o 30-50 %.

Na všechny cizince, tedy i občany ČR, se vztahuje přihlašovací povinnost. Cizinec je povinen do 3 pracovních dnů od vstupu na území UR ohlásit místo a předpokládanou dobu svého pobytu místně příslušnému orgánu vnitra (OVIR). Je-li ubytován v hotelu nebo v jiném ubytovacím zařízení, ohlašovací povinnost za něj splní toto zařízení, které zároveň provádí registraci pasu. Cestovní kanceláře, které přijímají zahraniční turisty, jsou povinny během 24 hodin oznámit jejich příjezd a plán cest po zemi s uvedením tras orgánům vnitra. Velvyslanectví ČR v Taškentu registrace pro české občany nezajišťuje.
Doklad o provedení registrace pobytu v UR mj. kontrolují při výstupu ze země uzbecké pohraniční pasové orgány. Opomenutí je pokutováno.

V žádosti o vízum musí být uvedeny následující údaje: cíl cesty, délka pobytu, jméno a příjmení, datum a místo narození, státní občanství, číslo a druh pasu, trvalá adresa návštěvníka, adresa přijímací (zvoucí) osoby (organizace), místa, která chce návštěvník navštívit, datum a způsob příjezdu (auto, vlak, letadlo, včetně letecké linky) a místo, odkud cizinec přijíždí. K žádosti je třeba připojit zvací dopis potvrzený policií.

Za překročení povolené lhůty pobytu se ukládá pokuta.

POPLATEK
za vyřízení víza 2 200,- Kč


Velvyslanectví Uzbecké republiky ve Vídni
Poetzleinsdorferstrasse 49
1180 Vídeň
Tel.: (+43/1) 315 39 94-95
Fax: (+43/1) 315 39 93

Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.




© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy








Miele - robotický vysavač

Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz