Dovolená Bulharsko


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky



CQK holding


  Bulharsko - navigace  
zájezdy Bulharsko Hotely a ubytování Bulharsko
Last minute Bulharsko Informace Bulharsko
Víza Bulharsko Fotogalerie Bulharsko
Mapy a průvodce Bulharsko Recenze hotelů Bulharsko
Diskuze Bulharsko  



Bulharsko

 --> Chcete do země jet? --> Co je potřeba zajistit a vědět před cestou?

-->VízaOčkování, nemociCelní předpisy
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Vízum: NE (turistické do 30 dnů pobytu)

Do Bulharska se cestuje na platný pas ČR, který musí být platný ještě 3 měsíce po jeho vycestování z Bulharska. Bezvízový styk platí do 3 měsíců a pouze k cestám, které neslouží výdělečnému účelu.

V případě, že chce cizinec pobývat na území Bulharska za jiným účelem než turistickým (např. pracovní, studijní, podnikání) nebo doba pobytu přesáhne 3 měsíce, je nezbytné požádat na zastupitelském úřadě Bulharska o vízum.

Při vstupu do BR cizinec deklaruje cíl a adresu pobytu a vyplní registrační kartu. Na hraničním přechodu cizinec obdrží razítko do cestovního dokladu, pokud deklaruje tranzit, musí zemi opustit do 24 hodin.

Podle zákona o cizincích v BR se trestá vysokou pokutou, nebo je pobyt v BR na určitou dobu zakázán tomu cizinci, který zůstal v zemi po uplynutí povolené doby k pobytu.

Cizinec vstupující do BR musí mít potřebné finanční prostředky na náklady spojené s pobytem a potřebné finanční prostředky k opuštění země. Statistické karty jsou vydávány pouze těm cizincům, kteří cestují s osobní zbraní.


Velvyslanectví Bulharské republiky
Krakovská 6
110 00 Praha 1
tel: 222 211 258, 222 211 260
fax: 222 211 728
e-mail: bulvelv@mbox.vol.cz
Provozní hodiny úřadu 08.00 - 16.30 /Po-Pá/

Konzulární oddělení
Consular Section
tel: 222 210 230
Provozní hodiny úřadu: 08.00 - 12.00 13.00 - 16.30 /Po-Pá/
Úřední hodiny pro veřejnost: 08.30 - 11.30 /Po, Út, Čt, Pá/


Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.




Průvodci a mapy


Bulharsko...
Bulharsko
279 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro



Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz