Korejská republika


Informace

Vízum: NE (do 90 dnů pobytu)

K cestě potřebuje občan ČR cestovní pas platný alespoň 6 měsíců, požadována bývá také zpáteční letenka.
Mezi ČR a KR existuje smlouva o bezvízovém styku pro všechny druhy pasů, na jejímž základě mohou občané obou zemí pobývat v druhé zemi bez víza po dobu do 90 dnů (nevztahuje se na cesty za účelem výdělečné činnosti).

Pracovník imigrační policie na letišti může omezit délku pobytu podle účelu návštěvy. Při příletu do KR vyplňuje cestující příletovou a odletovou imigrační kartu (rozdává se v letadle). V případě krátkodobého pobytu není potřeba prokazovat dostatečné množství finančních prostředků na pobyt.

Občané, kteří chtějí v KR pobývat déle než 90 dnů nebo chtějí vykonávat výdělečnou činnost, si musí opatřit víza předem na velvyslanectví KR v Praze. Zájemce o práci v KR si musí získat pracovní povolení od korejského ministerstva spravedlnosti ještě před příjezdem do KR.

Velvyslanectví Korejské republiky
Slavíčkova 5
160 00 Praha 6 - Bubeneč
tetel: 234 090 411
fax: 234 090 450
Provozní hodiny úřadu:
po. - pá: 9.00 - 12.30, 13.30 - 17.00


Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.